Sorodne objave

 

V ponedeljek, 19. maja 2008, je na Bevkovem trgu v Novi Gorici potekala slovesnost, na kateri so predstavniki Mestne občine Nova Gorica policistom slovesno izročili tri nova kolesa znamke Focus.

Ob tej priložnosti je župan Mirko Brulc simbolično predal nova kolesa direktorju Policijske uprave Nova Gorica Alojziju Moharju, ki jih bodo predvsem v poletnih mesecih uporabljali policisti Policijske postaje Nova Gorica.

080520-NovaKolesa01

080520-NovaKolesa09

Župan Mirko Brulc je v svojem nagovoru med drugim dejal, da bodo uniformirani policisti prispevali k večji vidnosti v javnosti in s svojo prisotnostjo na terenu prispevali tudi v preventivnem smislu. Zaželel pa je tudi srečno in varno vožnjo novogoriškim policistom, ki bodo z novimi kolesi opravljali različne naloge.

080520-NovaKolesa04

080520-NovaKolesa08

Direktor policijske uprave Alojzij Mohar se je zahvalil za novo pridobitev predstavnikom Mestne občine Nova Gorica in med drugim dejal, da si policisti zelo prizadevajo za boljšo varnost in dobre odnose z lokalno skupnostjo. Z novimi, ustrezno opremljenimi kolesi bodo pri opravljanju policijskih nalog v poletnih mesecih bolj mobilni na ožjem in širšem območju novogoriške mestne občine. Z novimi kakovostnimi in ustrezno opremljenimi kolesi bodo novogoriški policisti prispevali ne samo k večji vidnosti v javnosti, ampak tudi k učinkovitejšemu delu na vseh področjih policijskega dela.

080520-NovaKolesa03

Z novo pridobitvijo je zadovoljen tudi komandir Policijske postaje Nova Gorica Vilijan Leban, kajti z novimi kolesi bodo policisti lažje prišli tudi do težko dostopnih krajev. Delo z novimi kolesi bo v prihodnje opravljalo 8 policistov Policijske postaje Nova Gorica. Skupna vrednost treh novih koles skupaj s pripadajočo opremo je 2.751 evrov.

080520-NovaKolesa02

080520-NovaKolesa07

Po zaključku slovesne predaje so policisti Policijske postaje Nova Gorica preizkusili nova kolesa in tako označili začetek policijskega dela s temi novimi prevoznimi sredstvi.

080520-NovaKolesa05

080520-NovaKolesa06


Besedilo in foto: Dean Božnik,
tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica