Sorodne objave

 

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in direktor Slovenske antidoping organizacije Janko Dvoršak sta danes, 2. avgusta 2019, podpisala sporazum o sodelovanju. Podpisu sporazuma je prisostvoval tudi direktor Uprave kriminalistične policije mag. Boštjan Lindav.

Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) je zasebni zavod za preprečevanje dopinga v športu. Neodvisno protidopinško organizacijo je junija 2013 ustanovil Olimpijski komite Slovenije. SLOADO je v Sloveniji pristojna za izvajanje programa preprečevanja dopinga v športu, ki temelji na zaščiti temeljne pravice športnika, da trenira in tekmuje v okolju brez dopinga, in mora zagotavljati usklajen in učinkovit program boja proti dopingu na področju odkrivanja, odklanjanja in preprečevanja dopinga v športu.

 MG 8687 obd zm

Namen sporazuma je okrepiti medsebojno sodelovanje med SLOADO in Policijo s ciljem zagotavljanja usklajenega delovanja pri odkrivanju, preiskovanju in dokazovanju konkretnih sumov storitev kaznivih dejanj s področja dopinga. Podpisnika sta se zavezala tudi k usklajenemu nastopanju pri mednarodni izmenjavi podatkov, ki se nanašajo na odkrivanje in preprečevanje dopinga v športu. Nameravata pa tudi vzpostaviti način spremljanja podatkov o zadevah, ki bodo obravnavane kot kazniva dejanja s področja dopinga. Sporazum predvideva še skupna izobraževanja, usposabljanja in izpopolnjevanja predstavnikov obeh organov ter izvajanje preventivne, promocijske in protokolarne dejavnosti.

 MG 8693 obd zm