Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Policijski vikar Igor Jereb ter blejska policista Aleš Rozman in Igor Marijan so z župnikom župnije Srednja vas v Bohinju Martinom Golobom v nedeljo, 29. septembra 2019 – na sam praznik nadangela Mihaela, zavetnika policistov – organizirali že petnajsto sveto mašo za policiste. Pri maši se je prosilo za uspešno delo policistov in dobre odnose med sodelavci.

Mašo je ob somaševanju domačega župnika Martina Goloba in policijskega vikarja Igorja Jereba ter evangeličanskega duhovnika iz Murske Sobote mag. Leona Novaka vodil novomeški škof Andrej Glavan, ki je v pridigi izpostavil pomembnost policijskega poklica.

Maše za policiste so se med drugimi udeležili minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, namestnik generalne direktorice policije Tomaž Pečjak in direktor Policijske uprave Kranj mag. Boštjan Glavič. Poleg drugih pevcev je na sveti maši igrala tudi manjša zasedba Policijskega orkestra.

Tokratna nabirka je bila v celoti dana v humanitarne namene, in sicer pol vseslovenski akciji zbiranja denarnih sredstev za 19-mesečnega Krisa in pol Modri družini za 5-letno deklico, hčerko policista, ki je v prometni nesreči izgubila oba starša. K slednjemu je sredstva prispeval še Policijski vikariat Slovenske škofovske konference.

Po maši je pri križu pred cerkvijo sledila še molitev za vse pokojne iz policijskih vrst in z Ministrstva za notranje zadeve ter položitev cvetja in prižig sveč tistim med njimi, ki so pokopani na tem pokopališču.

Nižje v vasi, na dvorišču Zavoda sv. Martina, socialno-varstvenega zavoda, je sledilo še druženje policistov, njihovih družinskih članov, svojcev pokojnih policistov in drugih delavcev policije in MNZ-ja ter vseh vabljenih in obiskovalcev. Organizatorji so posebej izpostavili, da se s tovrstnimi dogodki policisti vključujejo v življenje krajanov ter poklicu tako dodajajo čast in spoštovanje.