Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta 20. decembra 2018, sprejela plamen luči miru iz Betlehema.

Gre za dobrodelno akcija, ki poteka v Sloveniji vse od njene osamosvojitve in so jo slovenski skavti v Slovenijo iz Betlehema, preko mednarodnega sprejema na Dunaju, prinesli že osemindvajsetič, k nam pa devetič. Plamen luči so prinesli predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije. Skavti so prebrali poslanico ter se zahvalili za sprejem. Dodali so, da tokratno geslo 'Delimo plamen - zanetimo mir!' vabi, da skupaj prispevamo k boljšemu jutri.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je skavtinjam in skavtom zahvalil in ob tem dejal, da nas luč miru opominja, »da smo del nečesa večjega, žlahtnega in nas hkrati spodbuja k premisleku o sebi, svojih dejanjih in besedah. /…/ Poiščimo v sebi tisto, kar je najlepše, najgloblje in najbolj dragoceno. To je tisto naše bistvo, ki naj nas vsak dan vodi v naših ravnanjih in odnosih do bližnjih, do prijateljev in sodelavcev. Tako bomo vselej delovali dobro in delili najboljše, kar je v nas.«

Tudi generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar se je skavtom zahvalila za obisk, ki je bil tokrat v ranih dopoldanskih urah. Izrazila je veselje, da smo dan začeli z mladimi, »ki se zelo dobro zavedate, kako sta strpnost, odprtost, širjenje pozitivne energije in ljubezni pomembni in potrebni za demokratično in predvsem odprto družbo. /…/ Zato, da lahko širimo mir, ga moramo najprej najti sami v sebi.«

Skavte je pozdravil tudi policijski vikar Igor Jereb, ki je dodal, da je to pomemben dogodek z bogatim sporočilom; da ta akcija vabi k človečnosti, da bi vzpostavili sodelovanje med ljudmi, da bi težili k mirnemu sobivanju različno mislečih ljudi. »S ponosom bodimo ljudje, ki iščejo pot skupaj naprej,« je zaključil Jereb.