Sorodne objave

 

V lanskoletnih božično novoletnih praznikih je bilo zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov poškodovanih osem oseb, od tega štirje mladoletniki. Policisti smo obravnavali 66 kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, pri tem pa zasegli 6071 kosov pirotehničnih izdelkov. Številne preventivne akcije, v katerih zadnja leta skupaj sodelujemo policisti, zdravniki, inšpektorji, društvo za zaščito živali, mediji, gasilci in drugi gotovo vplivajo na to, da se število nesreč in posledično nezgod zmanjšuje, a ne bomo zadovoljni, dokler se prazniki ne bodo zaključili brez fizičnih poškodb ljudi in brez s tem povezanih kršitev.

Da ponovno opozorimo na vse nevarnostni in nevšečnosti pirotehnike, vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v petek, 13. decembra 2019, ob 11. uri, na ploščadi pred UKC Ljubljana (Zaloška cesta 7).

Na tiskovni konferenci bodo krajše izjave podali:

  • Daniel Jug, Sektor splošne policije, UUP, Policija,
  • Igor Juršič, Inšpektorat RS za notranje zadeve, MNZ,
  • dr. Simon Herman, travmatolog UKC Ljubljana in
  • Robert Okorn, Gasilska brigada Ljubljana.

Letošnjo akcijo Bodi zvezda ne meči petard sta podprla akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič, ki bosta tudi pozvala k varnosti v zvezi z uporabo pirotehničnih izdelkov.

Vljudno vabljeni!

facebook BODI ZVEZDA 12548