Sorodne objave

 

Slovenska policija je včeraj, 28. januarja 2020, zaključila obširno, več kot dve leti trajajočo kriminalistično preiskavo, ki jo je vodila zoper mednarodno organizirano kriminalno združbo. Več informacij bomo podali na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 30. januarja 2020, ob 13. uri.

Kriminalna združba se je ukvarjala z izvrševanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Člani združbe so različne vrste prepovedanih drog tihotapili tudi iz tujine, v velikih količinah pa so sami izdelovali amfetamin. V okviru preiskave je slovenska policija prijela več osumljencev, ki so s prepovedanimi drogami oskrbovali slovenski in tuji trg, ter zasegla preko 120 kg amfetamina, več deset kilogramov drugih vrst prepovedanih drog in preko 150.000 evrov.

Na jutrišnji novinarski konferenci bodo sodelovali predstavniki slovenske policije, Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani in hrvaške policije, in sicer:

  • mag. Boštjan Lindav, direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi,
  • Damjan Petrič, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana,
  • Tamara Gregorčič, višja državna tožilka, Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani,
  • Božo Barbarić, vodja Službe za boj proti korupciji in organizirani kriminaliteti - Reka, Policijski nacionalni urad za boj proti korupciji in organizirani kriminaliteti, Ravnateljstvo policije, in
  • Zoran Nikolić, policijski inšpektor iz Službe za boj proti korupciji in organizirani kriminaliteti - Reka.

Novinarska konferenca bo ob 13. uri v novinarskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!