Sorodne objave

 

Ob današnjem dnevu "bele pentlje", ki simbolizira zavzemanje za nenasilje, skupaj z drugimi pristojnimi institucijami pozivamo vse žrtve in druge, ki bi lahko pomagali, naj si ne zatiskajo oči in naj nasilje prijavijo. Le tako, s skupnimi močmi, ga bomo lahko ustavili.

Videoizjava Nasilje lahko prijavite tudi med epidemijo

K prijavi nasilja smo ob 25. novembru, mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini, skupaj pozvali: predstavnica Društva SOS Dubravka Hrovatič, predstavnica Društva za nenasilno komunikacijo Katja Zabukovec Kerin, predstavnica Centra za socialno delo Maribor dr. Sanja Sitar Surić in predstavnik Policije Alojz Sladič. Oglejte si video.

Kot je poudaril  Alojz Sladič iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi: "Policija se bo tudi v času epidemije odzvala na vaše klice in izvedla vse potrebne ukrepe, da ustavimo povzročitelja nasilja. Pokličite na 113, kadar koli potrebujete pomoč! Živeti brez nasilja je vaša pravica, zato se bomo odzvali na vsak vaš klic."

Možnosti za prijavo nasilja je kar nekaj, od telefonske številke policije za klic v sili 113 do brezplačne telefonske številke Društva SOS 080 11 55, kjer vam nudijo pomoč, podporo in vse potrebne informacije, tudi o namestitvi v varno hišo.

Povezane vsebine

Nasilje v družini - informacije o postopku na policiji

Obeležujemo mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami

Ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami (sporočilo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti)