Sorodne objave

 

Na Mariborskem Pohorju se je danes uspešno zaključila že osma akcija Šolar na smuči. V akciji je bilo letos udeleženih 3.500 otrok iz 62 osnovnih šol iz vse Slovenije. Otroci so lahko uživali v smučarskem teku, alpskem smučanju in deskanju na snegu.

pohorje

Smučarska zveza Slovenije, Policija in Zavod za Šport RS Planica so še osmo leto zapored uspešno izpeljali akcijo Šolar na smuči. Pri akciji sta zopet pomagala ambasadorja, nekdanja vrhunska športnika Petra Majdič in Jure Košir.

Akcija, ki je za otroke povsem brezplačna, je potekala na Pokljuki, v Medvodah, Planici, Rogli (tek na smučeh), na Starem Vrhu, na Gačah, Kopah, Rogli, Cerknem in na Mariborskem Pohorju (alpsko smučanje in deskanje). Letošnji poudarek je bil na varni smuki in zabavi na snegu.

"Akcija je ponovno lepo uspela. Otroci so bili navdušeni in mnogi so se prvič spoznali s smučanjem. Osebno mi je v veliko veselje sodelovati v akciji in upam, da bo uspešno potekala še naprej," je ob zaključku akcije na Pohorju povedal ambasador Jure Košir.

V sklopu z motom letošnje akcije, so bili nad organizacijo navdušeni tudi pri Smučarski zvezi Slovenije. "Smučišče je kot cestišče, kjer se odvija promet različnih uporabnikov, ki so dolžni ravnati skladno s cestnoprometnmi pravili, kar so FIS pravila o varni rabi smučišča, ki jih je čudovito upodobil Miki Muster," je povedal Roman Šturm.

Navdušeni nad dobrodelno akcijo pa so bili ponovno tudi pri Policiji. "Tudi policisti z veseljem podpiramo akcijo Šolar na smuči, ki na eni strani spodbuja mlade k zdravemu načinu preživljanja prostega časa in na drugi strani podpira učenje smučanja ter spoštovanje načel varne smuke," je v imenu Policije, danes ob zaključku, povedal Robi Štrman iz Sektorja uniformirane policije na PU Maribor.

Vsi, danes zbrani otroci na Mariborskem Pohorju, pa so bili deležni še enega lepega presenečenja. Obiskal jih je slovenski smučarski as Boštjan Kline, sicer zaposlen v Oddelku vrhunskih športnikov v Policiji, ki je navdušen nad tovrstnimi akcijami, zlasti takšnimi, ki mladim omogočajo, da se na varen način spoznajo z alpskim smučanjem.