Sorodne objave

 

Tudi ta vikend, med 5. in 7. marcem 2021, so policisti na 16 smučiščih po Sloveniji preverjali, ali smučarji spoštujejo pravila za varno smučanje in ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije.

Nadzor je potekal na smučiščih na območju policijskih uprav Nova Gorica, Kranj, Ljubljana, Celje, Maribor in Novo mesto. V nadzoru je sodelovalo skupno 55 policistov, ki so v večini primerov naloge opravljali skupaj z inšpektorji Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije in Inšpektorata Republike Slovenije za infrastrukturo.

V nadzoru so 12 smučarjev preizkusili z alkotestom, vsi so bili negativni. Izrekli so 115 opozoril zaradi nenošenja zaščitnih mask in štiri opozorila zaradi uživanja hrane na terasi lokala.

V času poostrenega nadzora je bila policija obveščena o dveh nesrečah na smučiščih. Ena je minila brez hujših poškodb, v drugi pa policisti obravnavajo smučarja zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe po tretjem odstavku 123. člena Kazenskega zakonika, ker naj bi smučal na način, da ni obvladoval hitrosti smučanja in je pri tem zbil 8-letnega otroka. Otrok je ob trku utrpel zlom noge.

Kot so ugotovili policisti in inšpektorji, so bile na večini smučišč že relativno slabe snežne razmere, nekatera smučišča svojih naprav niti niso zagnala. Zaradi nekoliko manjšega obiska ni prihajalo do gneč pred žičniškimi napravami ali okenci za nakup smučarskih kart. Upravljavci smučišč, ki so obratovala, pa so delo organizirali vzorno in poskrbeli za varnost obiskovalcev.