Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 57. skupino policistov. Med 30. junijem in 30. julijem 2021 bojo štirje slovenski policisti pomagali makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

20210629 103316

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Davor Jovanovič iz PMP Središče ob Dravi, Martin Kores iz PP Brežice. Sanja Smiljanić iz PP Postojna in Marjan Berglez iz Sektorja uniformirane policije na PU Nova Gorica.

Pred odhodom sta jih sprejela namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar in Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije. Izkušnje prejšnje skupine pa je zbranim predal njen koordinator Boštjan Žula iz Policijske uprave Celje.

20210629 103208

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in zunaj območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila in opremo.

20210629 103334

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije o skupnih patruljah na ozemlju Severne Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.