Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Aktualni evropski in dosedanji svetovni prvak Tim Toplak, naš policist iz Oddelka vrhunskih športnikov v policiji, si je na svetovnem prvenstvu v ju-jitsuju, ki v teh dneh poteka v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih, v borbah do 69 kg priboril odlično tretje mesto in s tem potrdil normo za svetovne igre, ki bodo naslednje leto v Birminghamu, ZDA.

1Tim AbuDabi nov2021

Timu čestitamo za osvojeno izvrstno 3. mesto!

Prvega svetovnega prvenstva po letu 2020, ko zaradi epidemioloških razlogov ni bilo organizirano, se pod strogimi ukrepi za zajezitev covida-19 od 3. do 11. novembra 2021 udeležuje dvainšestdeset držav z več kot tisoč dvesto tekmovalci, med njimi tudi slovenska reprezentanca z devetnajstimi tekmovalci.

Tim Toplak se je prvenstva udeležil v kategoriji članov v borbah ju-jitsuja. Prvo kolo je bil kot eden od štirih nosilcev prost. V drugem kolu je imel borbo s tekmovalcem iz Belgije, v tretjem s tekmovalcem iz Grčije; oba je premagal. V pofinalni borbi se je srečal s "starim" rivalom, tekmovalcem iz Nemčije, ki je bil tokrat uspešnejši. Posledično je tokrat Timu pripadla "samo" borba za tretje mesto. Borbo za tretje mesto je imel z ruskim tekmovalcem, ki je borbo povedel, vendar je Timu vseeno uspelo, da jo je obrnil v svojo korist z doseženim "ful ipponom".

Z osvojenim bronom je potrdil tudi uvrstitev na svetovne igre, ki bodo potekale v ZDA in kamor se uvrstijo samo prvi štirje tekmovalci iz svetovne ranking lestvice in dva po kontinentalni kvoti. Več o tekmovanju na spletni strani Ju-jitsu zveze Slovenije: Slovenija ima svetovne prvake, prvenstva pa še ni konec

Povezane vsebine

Oddelek vrhunskih športnikov