Sorodne objave

 

Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2022 bo ta teden, od 15. do 19. junija 2022, na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Voznikom svetujemo, naj bodo v prometu strpni. Uporabijo naj raje vzporedne ceste in se tako izognejo začasnim zaporam določenih cestnih odsekov.

PoSloveniji SpletnaStranOrganizatorja

Na spletni strani organizatorja so objavljene natančne časovnice posameznih etap z opisi relacij, po katerih bodo vozili kolesarji.

Sreda, 15. junij

Start 1. etape bo v Novi Gorici, zato bo promet oviran na relaciji Nova Gorica–Goriška Brda–Kanal ob Soči–Tolmin–Idrija–Ajdovščina z zaključkom v Postojni.

Četrtek, 16. junij

Start 2. etape bo na Ptuju. Promet bo oviran na relaciji Ptuj–Sveta Trojica–Lenart–Šentilj–Zgornja Kungota–Pesnica–Ponikva–Šentjur–Grobelno–Šmarje pri Jelšah z zaključkom v Rogaški Slatini.

Petek, 17. junij

Start 3. etape bo v Žalcu. Promet bo oviran na relaciji Žalec–Polzela–Velenje–Šoštanj–Šmartno ob Paki–Vransko–Braslovče–Prebold–Štore s ciljem v Celju.

Sobota, 18. junij

Start 4. etape bo v Laškem. Promet bo zato oviran na relaciji Laško–Mengeš–Kamnik–Ljubno ob Savinji–Luče s ciljem na Veliki planini.

Nedelja, 19. junij

Start zadnje, 5. etape bo na Vrhniki. Promet bo oviran na relaciji Vrhnika–Ljubljana–Škofljica–Ivančna Gorica–Trebnje s ciljem v Novem mestu.

Poziv udeležencem v cestnem prometu

Na zgoraj navedenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Voznike pozivamo, naj v tem času uporabijo druge ceste, kjer se zapora ne bo izvajala. Vse udeležence v cestnem prometu tudi pozivamo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Ob srečanju vozil s prednostjo upoštevajte naslednje pravilo

Vozniki, če opazite policijsko vozilo, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, morate ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če vam policist ne odredi drugače. Vozniki smete z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujete z vožnjo.

Pešci, enako velja tudi za vas. Ob srečanju s policijskim vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, se morate umakniti z vozišča. S hojo lahko nadaljujete, ko mimo odpeljejo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke.

Povezane vsebine

Dirka Po Sloveniji 2022

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?