Sorodne objave

 

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa (SENP) so skupaj s policistom Urada za informatiko in telekomunikacije na Generalni policijski upravi včeraj, 26. julija 2023, izvajali nadzor nad kršitvami voznikov tovornih vozil in avtobusov na avtocesti A1 med Ljubljano in Mursko Soboto. Med drugim so ustavili tudi tovorno vozilo, v katerem so odkrili 19 tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo.

IMG 0a2165f7e45c60c6b13b3b7c043b9d8f V

Pri Šentrupertu so opazili voznika skupine vozil, sestavljene iz vlečnega in polpriklopnega vozila z romunskimi registrskimi oznakami, ki je med vožnjo telefoniral, poleg tega ni uporabljal varnostnega pasu, zato so ga ustavili. Med pregledom, ali je tovor na polpriklopnem vozilu ustrezno pripet, pa so pod ponjavo opazili v dve vrsti in dve nadstropji naložene prazne plastične, tisočlitrske IBC zabojnike.

Pri nadaljnjem pregledu so policisti odkrili, da je bilo šest zabojnikov prirejenih za skrivanje ljudi, v njih pa je bilo 19 oseb, ki so na ta način ilegalno vstopile v državo. Gre za dva državljana Nepala, šest državljanov Šri Lanke, enega državljana Indije, pet državljanov Bangladeša in pet državljanov Pakistana; vsi so bili deležni ustrezne oskrbe.

Povezane vsebine

Nedovoljene migracije na območju Republike Slovenije – statistični podatki