Sorodne objave

 

Danes, 9. novembra 2004, se je v Hotelu M (Derčeva ulica 4) v Ljubljani pričel tridnevni seminar na temo Nasilje v družini, ki ga organizira Policijska akademija v sodelovanju z Evropsko policijsko akademijo (CEPOL).

P1010002

Udeležence je nagovoril Roman Klopčič, pomočnik direktorja Policijske akademije.


Na seminarju sodeluje 15 udeležencev iz 12 držav, in sicer iz Španije, Estonije, Portugalske, Poljske, Nizozemske, Nemčije, Francije, Irske, Madžarske, Avstrije, Latvije in Slovenije. Slovensko policijo predstavljajo kriminalisti in policisti iz Policijskih uprav Ljubljana, Koper, Celje in Postojna, iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave.

Seminar bo poskušal odgovoriti na vprašanje, kdo so pravzaprav žrtve nasilja v družini in kako različni pravni sistemi znotraj EU razumejo in obravnavajo ta problem. Udeleženci seminarja bodo proučevali razmerja med storilci in žrtvami, skušali interdisciplinarno pristopiti k reševanju problema ter izboljšati sodelovanje med civilno družbo, socialnim delom, izobraževanjem, zdravstveno oskrbo, mediji, policijo in sodstvom. Pogovarjali se bodo tudi o tem, kako naj se socialni delavci in policisti pripravijo na svoje delo in kako žrtve kar najbolje pripraviti na kazenski postopek.

Seminar je namenjen izmenjavi dobrih praks in iskanju skupnih rešitev za večjo učinkovitost boja proti nasilju v družini v vseh državah članicah EU. Poskušal bo odgovoriti na vprašanja, kako izboljšati preventivno delo policistov in kako povečati njihovo učinkovitost in sodelovanje z vladnimi in nevladnimi organizacijami.

P1010014

Udeleženci seminarja

 

Za več informacij o seminarju, sta vam na voljo ga. Nevenka Tomovič (041/600 248) in ga. Tatjana Mušič (041/ 760 221).