Sorodne objave

 

Projektu Evropska noč brez prometnih nesreč, ki bo potekal s 14. na 15. oktober 2011, se tudi v letošnjem letu s preventivnimi aktivnostmi pridružujemo policisti.

IMG 0017

Evropska noč brez prometnih nesreč (zloženka) 


Osnovni namen projekta je spodbujanje primernega odnosa in odgovornosti do prometne varnosti zlasti med mladimi udeleženci v prometu. Študentje demonstratorji, ki sodelujejo v projektu, bodo svoje vrstnike seznanjali o pomenu pravilnega odnosa do alkohola, prepovedanih drog in ostalih substanc ter odgovornega ravnanja v prometu. Projekt je namenjen predvsem mladim, ki zaradi brezskrbnega življenjskega stila predstavljajo posebej rizično skupino v prometu. Aktivnosti so zato osredotočene prav na mesta, kjer se mladi najpogosteje družijo in preživljajo petkove večere.

IMG 0001

Mladi se vse bolj zavedajo, kako pomembna je varnost v cestnem prometu in kakšne so lahko posledice neodgovornega ravnanja. "V to, da je vožnja pod vplivom alkohola nesprejemljiva, moramo prepričati vse, zato policisti akcijo pozdravljamo in se vanjo vključujemo tudi v letošnjem letu," je ob današnji novinarski konferenci dejal mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi. Policisti bomo širili idejo o nezdružljivosti alkohola in udeležbe v cestnem prometu ter izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Tiste, pri katerih bo preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,0 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pa bomo nagradili.


Zvočni zapis izjave Ivana Kapuna (mp3)