Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Generalni sekretar notranjega ministrstva Miroslav Rauter, vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in policijski vikar Janez Novak so danes, 14. decembra 201, v avli notranjega ministrstva sprejeli plamen luči miru iz Betlehema.

IMG_0347

Prinesli so ga predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov, Slovensko zamejske skavtske organizacije, Zveze tabornikov Slovenije in društva Mladinski ceh plamen.

IMG 0319

IMG 0326

Tomaž Pečjak se jim je zahvalil za obisk in jim zaželel lepe in mirne božično-novoletne praznike z željo, da bi luč miru kot simbol strpnosti, spoštovanja drugačnosti in želje posameznika z majhnimi koraki prispevala k dobrobiti, mirnejšemu in varnejšemu življenju za vse prebivalce Slovenije kot tudi za vse zaposlene v policiji.

IMG 0304

Luč miru iz Betlehema je tradicionalna decembrska akcija, ki v sebi nosi sporočilo miru, medsebojne povezanosti, strpnosti in sodelovanja med ljudmi. Letos je v Sloveniji že enaindvajsetič zapored, tokrat pod geslom Svetim za vse. Plamen bo do božičnega večera prepotoval celo Slovenijo.

IMG 0317

Projekt se je začel leta 1986 v Avstriji. Pobudnik akcije želi, da bi na božični večer luč miru iz Betlehema gorela v čim več družinah v vseh državah Evrope in jim prinašala mir.