Sorodne objave

 

Da bi akcija Očistimo Slovenijo 2012 minila varno, vse prostovoljce pozivamo k upoštevanju napotkov za večjo varnost. 

IMG 1277

 Zvočni posnetek izjave Alojza Sladiča (mp3) 


Kot je na današnji novinarski konferenci organizatorjev prostovoljske akcije Očistimo Slovenijo, društva Ekologi brez meja, opozoril Alojz Sladič iz Uprave uniformirane policije, lahko v soboto, 24. marca 2012, na lokalnih in regionalnih cestah pričakujemo povečan promet traktorjev, osebnih vozil s prikolico, kombijev in drugih počasnejših vozil, ki bodo odvažala odpadke z divjih odlagališč na zbirne točke, ter tovornih vozil, ki bodo odpadke odvažala v zbirne centre. Zgoščen promet med zbirnimi mesti odpadkov in odlagališči pričakujemo tudi v prihodnjih dneh, zato udeležence akcije prosimo za strpnost in jih pozivamo, da upoštevajo cestno-prometne predpise.

Ob zagotavljanju večje varnosti in pretočnosti prometa, bodo policisti v okviru akcije skrbeli tudi za javni red in mir. Prisotnost policije bo tako večja na zbirnih centrih za odpadke in na trasi prevozov odpadkov.

Udeležence akcije opozarjamo tudi na previdnost ob morebitnem odkritju eksplozivnih sredstev oziroma drugih nevarnih najdb. Prostovoljce prosimo, da ob odkritju takšnih snovi oziroma predmetov o tem nemudoma obvestijo policiste, nevarnih najdb ne premikajo in se umaknejo na primerno razdaljo.

Med vseslovensko okoljsko akcijo bo veliko ljudi zdoma, zato ne pozabimo tudi na samozaščitne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo morebitne vlome in tatvine.


Več preventivnih nasvetov je na spletni strani policije, v rubriki Preventiva.

IMG 0233

Za čistejše okolje si prizadevamo tudi v policiji, zato smo okoljski projekt Očistimo Slovenijo aktivno podprli že v letu 2010, ko smo v sklopu svojih rednih nalog na območju celotne države evidentirali skoraj 400 črnih odlagališč odpadkov. Z njihovim evidentiranjem smo nadaljevali tudi v letošnjem letu. Da bi preprečili dodatno nelegalno odlaganje odpadkov, pa vse do 24. marca izvajamo nadzor območij, kjer se nahajajo znana divja odlagališča.

 Projekt Očistimo Slovenijo so podprli tudi številni zaposleni v policiji, ki so se čiščenja lotili v svojem prostem času. Verjamemo, da se bodo akciji mnogi pridružili tudi v letošnjem letu.

 

 Logo