Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak ter policijski vikar Janez Novak so danes, 17. decembra 2012, na lokaciji na Litostrojski 54, v. d. generalne sekretarke Duša Trobec Bučan pa na sedežu notranjega ministrstva na Štefanovi 2, oboje v Ljubljani, sprejeli plamen luči miru iz Betlehema.

IMG 5810IMG 5936

Prinesli so ga predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov, Slovensko zamejske skavtske organizacije, Zveze tabornikov Slovenije in društva Mladinski ceh plamen.

Luč miru iz Betlehema je tradicionalna decembrska akcija, ki v sebi nosi sporočilo miru, medsebojne povezanosti, strpnosti in sodelovanja med ljudmi. Letos je v Sloveniji že dvaindvajsetič zapored, tokrat pod geslom Z roko v roki. Plamen bo do božičnega večera prepotoval celo Slovenijo.

Projekt se je začel leta 1986 v Avstriji. Pobudnik akcije želi, da bi na božični večer luč miru iz Betlehema gorela v čim več družinah v vseh državah Evrope in jim prinašala mir.