Sorodne objave

 

V zvezi z včerajšnjima umorom in samomorom na Rodici je generalni direktor policije Stanislav Veniger včeraj, 19. junija 2013, na podlagi pravil za izvajanje nadzora v policiji odredil strokovni nadzor dela na Policijski upravi Ljubljana, s poudarkom na odkrivanju in preiskovanju  kriminalitete na področju družinskega nasilja in v povezavi z obravnavo okoliščin kaznivega dejanja v konkretnem primeru. Po opravljenem nadzoru bo znanih tudi več informacij glede ukrepanja policije v tem primeru.

Na policiji ugotavljamo, da nasilje v družini zavzema precejšen del našega delovanja. Policija letno obravnava okrog 80.000 različnih kaznivih dejanj, od tega kar več tisoč primerov nasilja v družinskem okolju, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini.

Pred kratkim smo posodobili spletno stran: Nasilje v družini - informacije o postopku na policiji, kjer žrtvam nasilja v družini in ljudem, ki jim želijo pomagati, ponujamo več informacij, od tega, kako lahko prijavijo nasilje v družini, do tega, kakšne so dejavnosti policije ob vloženi prijavi, kaj pomeni ukrep prepovedi približevanja, kaj lahko žrtve naslja v družini naredijo same, kakšne so njihove pravice idr.

Za celovitejši prikaz policijskega dela na področju nasilja v družini pa ob včerajšnjem tragičnem dogodku danes (v več delih) objavljamo tudi zvočne posnetke predstavitve višjega policijskega inšpektorja Alojza Sladiča iz Sektorja splošne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi in pojasnil višjega kriminalističnega inšpektorja iz Sektorja za splošno kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije Antona Tonija Klančnika.

Zvočni posnetek izjave Alojza Sladiča (mp3) 

Zvočni posnetki izjave Antona Tonija Klančnika (mp3) 

Zvočni posnetki izjave Antona Tonija Klančnika o sodelovanju (mp3) 

Zvočni posnetki izjave Antona Tonija Klančnika - poziv (mp3)