Sorodne objave

 

Med 13. in 26. januarjem je potekala akcija Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ. V tem času so policisti pri svojem delu nadzirali tudi uporabo mobilnih telefonov med vožnjo in ugotovili kar 2.772 kršitev.

Policisti so med akcijo osveščali voznike o nevarnosti uporabe mobilnega telefona med vožnjo in hkrati po vsej Sloveniji tudi preverjali, ali med vožnjo telefonirate. Ugotovili so 2.772 kršitev. Od tega so:

  • izrekli 356 opozoril,
  • izdali 2.411 plačilnih nalogov (skupaj z mandatnimi kaznimi za tujce) in
  • podali 5 obdolžilnih predlogov za uporabo mobilnih telefonov med vožnjo.

01 BodiNedosegljiv

Namen preventivne akcije je bil povečati zavedanje voznikov in voznic o nevarnosti telefoniranja med vožnjo in zmanjšati uporabo mobilnega telefona med upravljanjem vozila. Poleg telefoniranja med vožnjo je še posebej nevarno brskanje po telefonu ter prebiranje in pisanje sms sporočil. Uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomembno vpliva na prometno varnost vseh udeležencev. Če telefonirate, medtem ko vozite, slabše zaznavate okolico in dogajanja v prometu, počasneje se odzivate na prometno signalizacijo, zavorni čas in pot pa se bistveno podaljšata. Vse to poveča tveganje za nastanek prometnih nesreč, tudi tistih najhujših.


Več o akciji Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ


Vozite previdno in zbrano!