Sorodne objave

 

Motoristi, sodelujte v nagradni igri na naši Facebook strani in si z malo sreče prislužite trening varne vožnje v Policijski akademiji! V nagradni igri lahko sodelujete vse do 15. maja.

IMG 1003 IMG 0983 IMG 1070

 

Kako lahko sodelujete v nagradni igri?

Zanima nas, kako boste v letošnji motoristični sezoni poskrbeli za svojo varnost. Svoj komentar do 15. maja zapišite na našo Facebook stran. Med vsemi vpisanimi komentarji bomo izžrebali štiri srečneže, ki se bodo 30. maja 2014 udeležili treninga varne vožnje v Policijski akademiji v Ljubljani.

Tokratna delavnica je namenjena motoristom, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje neomejene A kategorije. Za vse pa še vedno velja povabilo na ostale delavnice, ki jih objavljamo na naši spletni strani.

 

Kako poteka trening varne vožnje?

Trening varne vožnje bo potekal v Policijski akademiji, in sicer v petek, 30. maja 2014, med 8. in 15. uro. Motoristi se morajo treninga udeležiti z lastnimi motornimi kolesi, imeti pa morajo tudi veljavno vozniško dovoljenje neomejene A kategorije.

  • Policijski inštruktor varne vožnje bo motoristom najprej predstavil pravila varne vožnje in jih podučil, kako prepoznati, preprečevati in reševati posamezne težave v prometu.
  • Po končanem predavanju se bodo motoristi podali na poligon Policijske akademije, kjer bodo pod budnim očesom inštruktorja med stožci poskusili prav tiste elemente varne vožnje, na katere jih je v teoretičnem delu posebej opozoril.
  • Po krajšem premoru bo sledila še relacijska vožnja, pri kateri jih bo inštruktor opozoril na najpogostejše napake, ki jih delajo v prometu, in jim svetoval, kako jih odpraviti.

Namen treninga varne vožnje je opozoriti motoriste na nevarnosti, ki prežijo nanje, in jih obvarovati pred morebitnimi nesrečami. Tako bo motoristična sezona zagotovo prijetnejša, predvsem pa varnejša!


Preberite tudi: