Sorodne objave

 

Predstavniki notranjega ministrstva, policije in združenja Sever so danes, 27. junija 2014, položili venec k spominski plošči v avli notranjega ministrstva, nato pa še k oomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

IMG 4058

Delegacijo so sestavljali notranji minister dr. Gregor Virant, državni sekretar Boštjan Šefic, generalni direktor policije Stanislav Veniger, direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc, direktor Uprave kriminalistične policije Marjan Fank ter predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas.

Dan policije je praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda. V osamosvojitveni vojni je padlo šest policistov, in sicer Marijan Dobelšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oz. v spopadih z zvezno armado je bilo hudo ranjenih še 18 policistov: Franc Banko, Danilo Bratuša, Maks Breznik, Gorazd Grm, Franc Krajnc, Zdenko Lilek, Ladislav Lovrenčič, Marjan Mauko, Otokar Praper, Slavko Puklavec, Miran Ring, Jože Romšak, Peter Skrivarnik, Milan Širnik, Franc Širovnik, Jožef Šrok, Gorazd Toplak in Robert Verbančič.


Dan policije