Sorodne objave

Dan policije - 27. junij 18. november 2008
 

Danes, 29. oktobra 2021, smo položili cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani in Pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani ter se poklonili umrlim pripadnikom policije.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs, generalni direktor policije dr. Anton Olaj, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin in direktor Uprave kriminalistične policije Vojko Urbas so se danes, 29. oktobra 2021, poklonili umrlim policistom. Prisostvovali so tudi direktor Policijske uprave Ljubljana Janez Rupnik, direktor Policijske akademije mag. Ivo Holc, kandidati za policiste in zaposleni na Policijski akademiji.

20211029 100811 zm

Nato je delegacija Ministrstva za notranje zadeve in Policije skupaj s predstavniki Ministrstva za obrambo, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, veteranskih organizacij in Mestne občine Ljubljana ter s svojci umrlih udeležili komemorativne slovesnosti in položili venec k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

20211029 111720 zm

V osamosvojitveni vojni so umrli Marijan Doblšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oziroma v spopadih z zvezno armado je bilo ranjenih še 28 pripadnikov policije.

Med opravljanjem policijskih nalog pa so življenje po letu 1991 izgubili policisti Jakob Ornik, Anton Lipovac, Mitja Capuder, Damijan Kukovič, Igor Mauser, Damir Golobič in Ivo Žnidarčič.