Sorodne objave

Dan policije - 27. junij 18. november 2008
 

Pred dnevom spomina na mrtve sta se danes, 28. oktobra 2022, ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav poklonila spominu na policiste in druge, ki so v vojni za Slovenijo 1991 izgubili življenje, ter policiste, ki so izgubili življenje pri opravljanju policijskih nalog po letu 1991.

IMG 4672

Delegacijo, ki je položila vence pri dveh spominskih obeležjih v Parku spomina Tacen ter pri pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani, so poleg notranje ministrice in v. d. generalnega direktorja policije sestavljali še pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Božidar Štemberger in direktor Uprave kriminalistične policije David Antolovič.

Pri polaganju venca v Tacnu sta sodelovala še direktor Policijske akademije mag. Ivo Holc ter predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas, svoje spoštovanje do padlih in umrlih predstavnikov policije pa je Združenje Sever izkazalo tudi s prisotnostjo svojega praporščaka s praporom združenja.

IMG 4799

K Pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 na Novih Žalah v Ljubljani je delegacija Ministrstva za notranje zadeve in Policije položila venec in se udeležila komemorativne slovesnosti skupaj s predstavniki Ministrstva za obrambo, predstavniki veteranskih organizacij in Mestne občine Ljubljana ter s svojci umrlih.

IMG 4808

V osamosvojitveni vojni so umrli Marijan Doblšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oziroma v spopadih z zvezno armado je bilo ranjenih še 28 pripadnikov policije.

IMG 4889

Med opravljanjem policijskih nalog pa so življenje po letu 1991 izgubili policisti Jakob Ornik, Anton Lipovac, Mitja Capuder, Damijan Kukovič, Igor Mauser, Damir Golobič in Ivo Žnidarčič.