Sorodne objave

 

Vozniki, pravočasno pripravite svoje vozilo na zimske razmere! Preverite, ali je tehnično brezhibno in ali ima predpisano zimsko opremo, ki je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu obvezna od 15. novembra do 15. marca naslednje leto, pa tudi v zimskih razmerah.

zimska opremaPripravi se! (plakat)  

Določbe o zimski opremi v cestnem prometu
Nasveti in priporočila za varno zimsko vožnjo


Zakon o pravilih cestnega prometa (Uradni list RS, št. 109/2010 z dne 30. 12. 2010) namreč v 29. členu določa, da morajo biti motorna in priklopna vozila pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo, in da morajo imeti vozila na cestah v Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta (pozimi) in tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica), predpisano zimsko opremo.

Zato od 15. novembra, ko morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu zimsko opremo, policisti ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjamo tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo.

V petek, 14. novembra 2014, pa bo v skladišču soli avtocestne baze Ljubljana ob 10. uri tudi novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali predstavniki Direkcije Republike Slovenije za ceste, Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji in Policije.

Predstavniki vseh treh institucij bodo na novinarski konferenci pred zimsko sezono spregovorili o poteku dela zimske službe, voznikom svetovali o varni vožnji v zimskih razmerah in jih opozorili na samozaščitne ukrepe.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!