Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga sta skupaj s policijskim vikarjem Janezom Novakom danes, 17. decembra 2014, na Generalni policijski upravi sprejela plamen luči miru iz Betlehema.

Plamen luči miru so prinesli predstavniki Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveza tabornikov Slovenije, Nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenska zamejska skavtska organizacija. Nosilci plamena so otroci, ki se posebej odlikujejo z nesebičnostjo in z dodatnim delom v lokalnem območju ter s prispevkom v družbo.

betlehemskalucka116

Državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga (na fotografiji spodaj drugi z leve) je dejal, da odprtih rok sprejemamo luč kot simbol miru in povezanosti. "Opominja nas na temeljni smisel praznikov, to je poiskati mir v sebi in ga deliti z drugimi."

Po besedah Tomaža Pečjaka, vodje Službe generalnega direktorja policije: "Ta plamen, ki nam ga nosite skoraj četrt stoletja, ga sprejemamo kot dar, da delamo dobro, ter z zavezo, da bomo vaše zaupanje ohranili tudi v naslednjem letu."

betlehemskalucka131

Skavti in taborniki so se zahvalili policiji, ker skrbi za mir v državi in konec koncev v družinah, ki je osnovna celica, iz katere vsi izhajamo in kjer se gradi mir. Upajo, da se bodo vsi, ki bodo prejeli luč miru, znali opredeliti do tega daru, ga znali ohraniti in dajati naprej.

Izmenjali so si voščila, si drug drugemu zaželeli lepe in mirne božično-novoletne praznike ter uspešno leto, ki prihaja, brez tragičnih dogodkov.

betlehemskalucka067 Luč miru iz Betlehema je tradicionalna decembrska akcija, ki v sebi nosi sporočilo medsebojne povezanosti, strpnosti in sodelovanja med ljudmi. Na simbolni ravni nas opozarja na vrednost in pomen miru. Plamen bo do božičnega večera prepotoval celo Slovenijo. Letos je v Sloveniji že štiriindvajsetič zapored, tokrat pod geslom Za tvoj dar mi je ...... mar.

Projekt se je začel leta 1986 v Avstriji. Pobudnik akcije želi, da bi na božični večer luč miru iz Betlehema gorela v čim več družinah v vseh evropskih državah in jim prinašala mir.