Sorodne objave

 

Med 15. decembrom 2009 in 15. marcem 2010 poteka projekt Smučaj varno, ki predstavlja številne vsebine in aktivnosti, povezane z varnostjo na smučiščih. V petek, 19. februarja 2010, smo se za en dan projektu pridružili tudi policisti.

IMG 6013

IMG 6116

Osrednje dogajanje je postavljeno v Mercatorjev center v Ljubljani, kjer lahko obiskovalci na smučarskem simulatorju preizkusijo svojo fizično pripravljenost in različne tehnike smučanja. Pri tem jih inštruktorji s praktičnimi vajami opozarjajo na vrsto pomembnih elementov, ki so osnova za varno smučanje, na pomen zaščitne opreme in upoštevanje 10 FIS pravil. Več pa lahko izveste tudi o vlogi policistov in reševalnih služb na smučiščih.

Pooblastila in naloge policistov na smučiščuov na smučišču

IMG 6102

Na enem od dogodkov je konec prejšnjega tedna sodeloval tudi policist Policijske postaje Kamnik Primož Kuhar. Policist, ki je policist smučar in pripadnik Gorske policijske enote, je predstavil svoje delo tako na smučišču kot v gorah in opremo, ki jo pri tem uporablja.

IMG 6104Obiskovalce je opozarjal na različne nevarnosti, ki jim pretijo pri zimskih aktivnostih, in jim svetoval, kako poskrbeti za lastno varnost. Kot je dejal, je ''smučanje lahko veselo in varno le, če smo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni. Poznati moramo mednarodno veljavna vedenjska pravila in jih dosledno upoštevati.''

Poskrbite, da bo obisk smučišč varen in prijeten

Obvestilni in opozorilni znaki na smučiščih

IMG 6064

IMG 6109

Otroci, ki so se sprva sramežljivo sukali okoli policista in razstavljene opreme, so se hitro opogumili in postavljali veliko radovednih vprašanj, policist pa jim je razdelil tudi pobarvanke 10 FIS pravil.

Za lastno varnost in varnost drugih smo najbolj odgovorni sami! Ob znanju in dosledni uporabi zaščitne opreme sta najpomembnejši samodisciplina in odgovorno ravnanje vseh udeležencev!


Naj bodo zimske aktivnosti prijetne in varne!