Sorodne objave

 

Vabimo vas, da se udeležite 5. posveta o problematiki zlorab otrok na spletu, ki bo 29. septembra v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

Posvet pripravlja prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije) v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

posvet

Rdeča nit letošnjega posveta bodo zlorabe otrok prek mobilnih naprav. Ob številnih domačih strokovnjakih bosta z nami tudi dva gosta iz tujine: John Carr, ugledni strokovnjak za spletno varnost otrok iz Velike Britanije, ter Julie de Bailliencourt, ki se ukvarja s področjem varnosti uporabnikov na Facebooku.

V uvodnem delu bodo udeležence konference nagovorili vodja Centra za varnejši internet dr. Vasja Vehovar, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije Dušan Zupančič, direktor Uprave kriminalistične policije mag. Branko Japelj in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Posvet že peto leto organiziramo predvsem s ciljem, da na enem mestu združimo znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na spletu. Tudi letos pričakujemo široko in pisano paleto udeležencev tako iz vrst policije, tožilstev in sodišč, kot tudi iz vrst industrije, socialnih služb, nevladnih organizacij in šolstva.

Novinarji, ki bi na posvetu želeli opraviti intervju s katerim izmed govorcev, se lahko obrnete na:

  • Draga Menegalijo, predstavnika Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete na GPU (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 733 479),
  • Andreja Motla, koordinatorja prijavne točke Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 01 580 53 55).