Sorodne objave

 

Slovenska policija bo v Makedonijo napotila že peto skupino policistov, ki bodo v okviru upravljanja povečanih migracij izvajali skupni nadzor makedonske državne meje. Osem slovenskih policistov bo naloge v Makedoniji opravljalo od 11. maja do 10. junija 2016.

IMG 6653

Pred odhodom jih je sprejel generalni direktor policije Marjan Fank, ki jim je zaželel uspešno delo in varen povratek domov. Sprejema in delovnega srečanja sta se udeležila še vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije Vladimir Pocek in Roman Čoh, prav tako iz Sektorja za mednarodne policijske operacije. Slovenske policiste pa je pred odhodom pozdravil tudi predstavnik makedonske policije Nikola Mirčevski iz sektorja za mejne operativne naloge v oddelku za mejno policijo in migracije. Mirčevski, ki je na obisku v Sloveniji, se je slovenskim policistom zahvalil za vso dosedanjo pomoč, še posebej za uspešno in kvalitetno delo naših policistov v Makedoniji. Predstavil je tudi aktualne razmere na področju nedovoljenih migracij v Makedoniji.

IMG 6665

V Makedonijo jutri odhajajo Alojz Žerak iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica, ki je tudi vodja napotenih policistov, Ivan Nemanič iz Policijske postaje Metlika, Štefan Novak iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor, Maja Ladić iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi, Stanko Pintarič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota, Katja Kocijančič iz Specializirane enote za nadzor državne meje, Robert Belec iz Postaje mejne policije Rogatec in Aljoša Bagari iz Postaje mejne policije Dragonja.

IMG 6660

IMG 6666

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in na zeleni meji zunaj območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo slovenski policisti pomagali makedonskim kolegom tudi v začasnem prehodnem centru v Gevgeliji. Slovenski policisti bodo naloge s področja varovanja državne meje izvajali v delovni policijski uniformi, ni pa predvideno izvajanje nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru.

IMG 6656

Preberite tudi: