Sorodne objave

 

V spomin na v vojni za Slovenijo umrle pripadnike policije in v spomin na policiste, ki so umrli pri opravljanju nalog po letu 1991, je delegacija Ministrstva za notranje zadeve – Policije skupaj z Združenjem Sever položila cvetje.

Delegacija, ki so jo sestavljali ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, državna sekretarja Boštjan Šefic in Andrej Špenga, generalni direktor policije Marjan Fank, direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Slavko Koroš in predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas, je cvetje najprej položila k spominskima obeležjema v Parku spomina Tacen, Ljubljana, in nato še k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

Dan policije je praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda. V osamosvojitveni vojni so umrli Marijan Doblšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oziroma v spopadih z zvezno armado je bilo ranjenih še 28 pripadnikov policije. Med opravljanjem policijskih nalog pa so življenje po letu 1991 izgubili policisti Jakob Ornik, Anton Lipovac, Mitja Capuder, Damjan Kukovič in Igor Mauser.


Foto: MNZ