Sorodne objave

 

Pripravili smo krajšo anketo o delu slovenskih policistov na mejnih prehodih, njihovem vedenju in urejenosti. O tem, kako prijazni so mejni policisti in kakšne izkušnje imate z njimi, lahko največ poveste tisti, ki prestopate državno mejo, zato vas vljudno vabimo k sodelovanju!

Za izpolnjevanje anketnega vprašalnika, v katerem je 22 vprašanj, se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Sodelovanje v anketi vam bo vzelo le nekaj minut. 

Vprašalnik v slovenskem jeziku: Prijazen mejni policist
Vprašalnik v angleškem jeziku: How friendly are border police officers?
Vprašalnik v nemškem jeziku: Wie zufrieden sind Sie mit den slowenischen Grenzpolizisten?

 

Vsakdo si želi, da bi mejo prestopil čim hitreje in s čim manj formalnostmi, saj vsi vemo, kako zoprno je čakati v vrsti ... Toda ne glede na naše želje morajo policisti mejno kontrolo kljub vsemu opraviti zakonito in strokovno. Pri tem pa sta seveda pomembni tudi njihova urejenost in vljudnost. Od tega, ali nas ob prihodu na mejo pozdravijo, so prijazni, vljudni, urejeni, je namreč pogosto odvisen prvi vtis, ki si ga ustvarimo o policistih v neki državi.

Slovenska mejna policija je enakovreden, spoštovan in ugleden član družine evropskih mejnih policij. A uspešnost in profesionalnost mejnih policistov se ne merita le v številkah odkritih ilegalnih priseljencev ali odkritih kaznivih dejanj na meji, temveč morata biti prepoznavna tudi v njihovem odnosu do potnikov na mejnih prehodih oz. prebivalcev v obmejnem območju. Rezultati, ki jih bomo objavili jeseni, po zaključku ankete, bodo dobrodošli pri naših prizadevanjih, da ta odnos še izboljšamo.

mejni policist 2a

Več informacij o slovenski mejni policiji:

Mejne zadeve in tujci

Mejni prehodi

Sektor mejne policije

Dan evropskih mejnih policistov