Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Policijski vikar Igor Jereb ter blejska policista Aleš Rozman in Igor Marijan so z župnikom župnije Srednja vas v Bohinju Martinom Golobom v 30. septembra 2018 - ob prazniku nadangela Mihaela, zavetnika policistov - organizirali že štirinajsto sveto mašo za policiste. Pri maši se je prosilo za uspešno delo policistov in dobre odnose med sodelavci.

Mašo je ob somaševanju domačega župnika Martina Goloba, vojaškega vikarja Mateja Jakopiča in policijskega vikarja Igorja Jereba vodil murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf, ki je v pridigi izpostavil pomembnost policijskega poklica in poudaril, da mora vsak posameznik prevzeti osebno odgovornost za svoja dejanja.

Maše za policiste so se med drugimi udeležili minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, generalni direktor policije Simon Velički in direktor Policijske uprave Kranj mag. Boštjan Glavič. Poleg drugih pevcev je na sveti maši igrala tudi manjša zasedba Policijskega orkestra.

Po maši je pri križu pred cerkvijo sledila še molitev za vse pokojne iz policijskih vrst in z Ministrstva za notranje zadeve ter položitev cvetja in prižig sveč tistim med njimi, ki so pokopani na tem pokopališču.

Nižje v vasi, na dvorišču Zavoda sv. Martina, socialno-varstvenega zavoda, je sledilo še druženje policistov, njihovih družinskih članov, svojcev pokojnih policistov in drugih delavcev policije in MNZ-ja ter vseh vabljenih in obiskovalcev. Ob druženju so policisti predstavljali policijsko delo, kjer je najmlajše še posebej razveselila maskota policist Leon. Organizatorji so posebej izpostavili, da se s tovrstnimi dogodki policisti vključujejo v življenje krajanov ter poklicu tako dodajajo čast in spoštovanje.