Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in policijski vikar Janez Novak sta skupaj z generalnim sekretarjem Ministrstva za notranje zadeve Miroslavom Rauterjem danes, 20. decembra 2010, v avli Ministrstva za notranje zadeve in Policije na Štefanovi 2 v Ljubljani sprejela plamen luči miru iz Betlehema.

Prinesli so ga predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov, Slovensko zamejske skavtske organizacije, Zveze tabornikov Slovenije in društva Mladinski ceh plamen.

IMG_8157

Gostitelji Rauter (drugi z leve) in Pečjak (peti z leve) ter Novak (drugi z desne) so se tabornikom in skavtom zahvalila za obisk, lepo gesto in vsakoletno delo s ciljem sporočilo luči prinesti v vse domove. To je opozarjanje na pomen razumevanja med ljudmi.


Tomaž Pečjak se jim je zahvalil za obisk in jim zaželel lepe in mirne božično-novoletne praznike z željo, da bi policistke in policisti pri svojem delu zaznavali manj kršitev javnega reda in miru, nasilnih kaznivih dejanj in prometnih nesreč. Naj bo ta luč miru simbol strpnosti, spoštovanja drugačnosti in želje posameznika, da z majhnimi koraki prispeva k veselju in miru med prihajajočimi prazniki.

IMG 8142

Luč miru iz Betlehema je tradicionalna decembrska akcija, ki v sebi nosi sporočilo miru, medsebojne povezanosti, strpnosti in sodelovanja med ljudmi. Letos je v Sloveniji že dvajsetič zapored, tokrat pod geslom Zate imam luč. Organizatorji želijo opozoriti na zanemarjene medsebojne odnose. Z vsakoletno akcijo tudi pomagajo ljudem v stiski. Ob drugi okrogli obletnici bodo letošnji izkupiček akcije namenili dvajsetim ogroženim družinam, ki za preživetje nujno potrebujejo denarno pomoč.

Predstavniki vseh zgoraj omenjenih organizaciji so plamen luči miru prinesli iz Dunaja in že drugi teden obiskujejo državne institucije. Sicer bo plamen do božičnega večera prepotoval celo Slovenijo.

Projekt se je začel leta 1986 na avstrijski televiziji ORF. Pobudnik akcije želi, da bi na božični večer luč miru iz Betlehema gorela v čim več družinah v vseh državah Evrope in jim prinašala mir.