Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 19. marca 2019, v prostorih ministrstva sestal z ministrico za pravosodje Andrejo Katič. Delovnega sestanka se je udeležila tudi generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar.

sestanek Poklukar Katic 01

Na delovnem sestanku sta ministra z najožjimi sodelavci največ pozornosti namenila nekaterim aktualnim predlogom sprememb zakonodaje na področju tujcev in mednarodne zaščite ter kazenskem postopku in prekrških. Ministrica za pravosodje je sogovornike seznanila z namenom, da se po sprejemu novele Zakona o kazenskem postopku v sodelovanju s pristojnimi deležniki oblikuje delovna skupina, ki se bo posvetila praktičnemu prenosu Direktive o žrtvah. Minister Poklukar se je z omenjenim predlogom strinjal in ga podprl, saj je cilj obeh resorjev zagotoviti hitrejše in učinkovitejše delo in postopke na obeh straneh ob doslednem spoštovanju človekovih pravic.

Pogovarjala sta se tudi o preprečevanju trgovine z ljudmi in prenosu evropske direktive v nacionalno zakonodajo ter izmenjavi izkušenj in sodelovanju pri izobraževanju policistov in pravosodnih policistov. Poleg izobraževanj in skupnih usposabljanj so prisotni naslovili tudi druge skupne točke - med drugim so se dotaknili možnosti skupnih javnih naročil pri nabavi opreme za Upravo RS za izvrševanje kazenskih sankcij in policijo, pri čemer bi še lažje zasledovali načeli gospodarnosti in učinkovitosti.