Policisti so v petek, 30. oktobra 2020, okoli 2. ure zjutraj v Hrvatinih ustavili osebni avto madžarskih registrskih tablic in v postopku kmalu ugotovili, da 52-letni državljan Madžarske v prtljažnem delu prevaža 17 pasjih mladičkov, starih približno dva meseca. Med njimi je bilo deset pudlov in sedem francoskih buldogov.

psi3

Za psičke je bilo sicer zadovoljivo poskrbljeno, imeli so hrano in vodo, vendar niso bili čipirani in niso imeli dokumentov (potnih listin), oziroma ti niso bili pravi. Informacija je bila predana tudi italijanskim varnostnim organom, ki zbirajo nadaljnje informacije glede nakupa in prodaje psov v Italiji. Po prvih podatkih bi vsakega prodal za 2.000 evrov.

Obveščena je bil Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je prevzela nadaljnje postopke, psičke pa so policisti pospremili v azil za živali v Sv. Antonu.

psi1

Policisti so državljanu Madžarske izdali tudi plačilni nalog po Zakonu o nalezljivih boleznih ter ga kaznovali za neupoštevanje omejitve gibanja med 21. in 6. uro.