Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Koper so včeraj, 6. julija 2023, izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti Trucam na avtocesti A3. Med kršitelji sta še posebej izstopala voznika, ki sta z veliko prehitro vožnjo ogrožala sebe in druge.

269kmh

Med Povirjem in Sežano so policisti okoli 21.30 izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila znamke Ferrari 458 Italija, ki je vozil s hitrostjo 269 km/h. Za kršitev so državljanu Avstrije izdali globo v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

292km

Med Razdrtim in Postojno pa so policisti nekaj čez 23. uro izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila znamke BMW M8, državljana Slovenije, ki je vozil s hitrostjo 292 km/h. Tudi temu vozniku so izdali plačilni nalog 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Neprilagojena hitrost – glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč

Na območju Policijske uprave Koper smo v prvem polletju letos ugotovili 5.253 kršitev prekoračitev dovoljene hitrosti (lani v enakem obdobju 4.540).

Neprilagojena hitrost je glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se je v zadnjih letih približno petina prometnih nesreč zgodilo prav zaradi tega. Pri smrtnih prometnih nesrečah je ta delež še veliko večji – v zadnjih letih se giba okrog 37 odstotkov. Višja ko je hitrost, hujše so posledice prometne nesreče. Zato je ena od nalog policije zmanjševati povprečne hitrosti. Predvsem znotraj naselij že manjša kršitev omejitve hitrosti lahko ogroža varnost ranljivih skupin. Izven naselij, denimo na avtocestah, je problematična kombinacija hitre vožnje in kratke varnostne razdalje med vozili.

Zato v policiji znova opozarjamo: vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

292kmh