Sorodne objave

 

Policisti PLP Brnik so na letališču Jožeta Pučnika 11. marca izvedli preventivno akcijo, v kateri je sodelovalo pet policistov in starešina - pomočnik komandirja.

090320-PLPBrnik01

Potnikom so svetovali o vsebini prtljage, ki jo lahko vzamejo na letalo, in ravnanju z njo ter jih opozarjali na preventivne varnostne ukrepe, ki se nanašajo na varovanje lastnine (npr. avtomobila, dokumentov, denarja .). Poleg tega so jih opozarjali tudi na samozaščitno varovanje v zvezi z lastno varnostjo, opozarjali pa smo jih še na deviantne dogodke in na prijavljanje teh dogodkov policiji ali drugim pristojnim službam.

090320 PLPBrnik02

Glede na to, da se večina potnikov in zaposlenih na letališče pripelje ali odpelje z vozili, so potnike opozarjali tudi na varno vožnjo in uporabo varnostnih pasov, seveda pa tudi na pravilno smer vožnje ter ustavljanje in parkiranje.

090320-PLPBrnik03

Policisti so potnike spodbujali k preventivnim varnostnim ukrepom in ravnanju, svetovali pa so jim tudi, kako ravnati, da bo njihovo potovanje z letalom bolj enostavno in manj stresno.


Ključna sporočila so:

  • Na letališče prihajajte pravočasno!
  • Ne ustavljajte vozil pred letališko zgradbo - parkirajte na varovanem parkirišču ali v garažni hiši!
  • Preden zapustite vozilo, ga preglejte - ne puščajte stvari na vidnem mestu!
  • Prtljage ne puščajte brez nadzora!
  • V prtljago ne spravljajte nedovoljenih predmetov!
  • Pripnite se z varnostnim pasom!

090320-PLPBrnik04

Pri akciji so razdelili tudi preventivni material policije: zloženke, balone, trakove za ključe ... Odziv občanov je bil izjemno pozitiven in hkrati presenečenje. Policija namreč ni zgolj represivni organ, temveč enakovreden partner pri izboljševanju varnosti. Tovrstne akcije bomo še izvajali, predvsem pa jih bomo časovno prilagodili večjemu pretoku potniškega prometa na PLP Brnik.

Policisti PLP Brnik želimo tudi prisluhniti in pomagati, skratka storiti vse za izboljšanje varnosti. Ni razlogov, da si ne bi zaupali in da ne bi skupaj zagotovili še večje varnosti ter s tem izboljšali kakovosti življenja.


Besedilo in foto: Janez Lipovec