Sorodne objave

 

Policisti smo minuli teden, od 7. do 13. novembra 2022, poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Dnevi okoli martinovega so namreč znani po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. V tem času smo voznikom odredili 16.003 alkotestov.

Od 16.003 odrejenih alkotestov je bilo 410 pozitivnih in 10 odklonjenih. Med pozitivnimi je bilo 279 kršitev do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka in 131 kršitev nad 0,52 mg/l.

Policisti smo pridržali tudi 23 voznikov motornih vozil in začasno odvzeli 366 vozniških dovoljenj.

IMG 5173a alkohol 

Poostren nadzor je potekal vzporedno z akcijo Slovenija piha 0,0 . Cilj vseh aktivnosti je prometne udeležence osveščati, da so opiti vozniki nevarni vozniki.

Vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi ima lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu, v najhujših primerih pa se takšna nesreča lahko konča tudi s smrtjo. Tudi pri pešcih predstavlja alkohol pomemben dejavnik tveganja.

Ob bližajočem se svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč , ki ga po vsem svetu, tudi v Sloveniji, obeležujemo vsako tretjo nedeljo v novembru, ko se spominjamo vseh preminulih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi sorodniki, bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci, zato policisti znova opozarjamo: če ste uživali alkohol, nikar ne sedajte za volan, saj takšna nepremišljenost lahko vas ali naključne udeležence stane življenja. Posledice so vedno hude in uničujoče tudi za svojce in prijatelje. Zato bodite odgovorni vozniki, spoštujte svoje življenje in življenja drugih ljudi.

Povezane vsebine

Poskrbite za varno martinovanje. Nikar za volan, če ste uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi!

Akcija Slovenija piha 0,0: Izberimo pravo odločitev, ohranimo trezno glavo!

Alkohol ubija, največkrat nedolžne!