Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
 

Blejska policista Aleš Rozman in Igor Marijan sta 28. septembra organizirala že 10. sveto mašo za policiste, pri kateri so se policisti poklonili spominu na pokojne in aktivne policiste.

Domače okolje Bohinja, povezanost med občani in domačim župnikom Brankom Potočnikom je privabila veliko obiskovalcev, mašo pa je ob spremstvu policijskega vikarja Janeza Novaka in Branka Potočnika vodil msgr. dr. Jože Plut, ki je posebej poudaril, da so časi težki in da so potrebni kanček optimizma, dobra volja in medsebojna pomoč. Izpostavil je tudi poslanstvo policije ter vrednote in vrline vseh policistk in policistov.  

2

 Na maši so se udeleženci poklonili policistu Damijanu Kukoviču, ki je izgubil življenje med opravljanjem policijskih nalog, Francu Šandorju, Silvinu Matjašcu in Dragici Slavič, ki so letos umrli v tragični prometni nesreči na štajerski avtocesti, ter Stanetu Platiši, Romanu Štrosu, Damijanu Veterniku, Ireni Krek Pejčič, Ivanu Mezku in Alozu Ceklinu, ki so umrli v času aktivnega službovanja v policiji. Po maši pa so se policisti s polaganjem cvetja in prižiganjem sveč poklonili tudi spominu na pokojna sodelavca, ki sta pokopana na tamkajšnjem pokopališču. Mašo sta popestrila orkester slovenske policije in pevska skupina iz Tenetiš.

6

Po maši je sledilo še druženje policistov, njihovih družinskih članov, svojcev, sorodnikov, vseh vabljenih in obiskovalcev. V druženju so policisti obiskovalcem predstavljali policijsko delo ter poslanstvo in vrednote policije. Udeleženci so lahko spoznali zlasti delo policistov konjenikov in prometnega policista, lahko pa so se seznanili tudi s preventivnimi nasveti za svojo varnost in varnost lastnega premoženja. Vsak obiskovalec je prejel tudi preventivni material v obliki zloženk, kresničk ali odsevnih trakov.

Policijski vikar Janez Novak je organizatorju podelil še poseben blagoslov papeža Frančiška in se priporočil za izvedbo naslednje, 11. maše za policiste, ki bo prihodnje leto.