Sorodne objave

 

Policijska postaja Ljubljana Center je bila obveščena o sumljivih transakcijah na bančnih avtomatih, ki so bile storjene v zadnjih nekaj tednih na območju Ljubljane in Logatca. V tem času so skrbniki bančnih avtomatov v bančnih avtomatih našli več plastičnih kartic z magnetnimi stezami, ki so vsebovale zapise pravih bančnih kartic, izdanih imetnikom v Veliki Britaniji.

ponarejene karticeZ intenzivnim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da storilci najverjetneje uporabljajo osebni avtomobil znamke BMW z italijanskimi registrskimi številkami. Policista PP Vrhnika sta 14. 3. 2008 okoli 23.30 pri kontroli počivališča Lom opazila osebni avtomobil, ki je ustrezal opisu vozilu domnevnih osumljencev. Opravila sta identifikacijski postopek z voznikom, 27-letnim tujcem, in njegovo 21-letno sopotnico, prav tako tujo državljanko, ki se je ravno v tistem trenutku vrnila do vozila iz smeri bencinskega servisa. Pri sebi sta imela 87 plastičnih kartic, ki so jih policisti zasegli. Prav tako so jima zasegli  beležnico, v kateri je bila skica celotne trase avtoceste od Videža do Ljubljana z označenimi posameznimi počivališči oz. parkirišči, kjer so tudi bančni avtomati, 2 mobilna telefona, 4 SIM kartice in 905 evrov gotovine.

ponarejene karticeNa podlagi Zakona o kazenskem postopku so policisti obema osumljencema odvzeli prostost in ju pridržali.

Naknadno so policisti še ugotovili, da sta osumljenca tisti večer, preden so ju prijeli, in v noči na 12. 3. 2008 s  ponarejenimi karticami na bankomatu na Lomu opravila 17 uspešnih dvigov v skupnem znesku 610 evrov, v štirinajstih primerih pa je bila transakcija zavrnjena (v skupnem znesku 740 evrov).

ponarejene karticePolicisti s kriminalistično preiskavo nadaljujejo. Do zdaj so ugotovili, da je bilo od sredine februarja do vključno 14. 3. 2008 s ponarejenimi karticami, ki so bile zasežene osumljencema, opravljenih še več transakcij na območju Ljubljane in njene okolice.

Dne 16. 3. 2008 so policisti osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po opravljenem zaslišanju zoper njiju odredil pripor.