Sorodne objave

 

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so v zadnjih dneh zaznali več tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland. Zato pozivamo vse lastnike traktorjev, predvsem te znamke: poskrbite za varnost svojega premoženja in bodite pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici vaših bivališč oz. kmetij. Vse, ki bi o tatvinah kar koli vedeli, pa prosimo, da nam to sporočijo na 113.

Holland traktor

Ta vikend so policisti Policijske uprave Maribor obveščali, da je neznani storilec v noči na 17. oktober 2020 na območju Zgornje Senarske odtujil leto dni star traktor, znamke New Holland, tip T5.95, modre barve, z nameščenimi registrskimi tablicami MB TG-739 (na fotografiji). Materialna škoda znaša okoli 44.000 evrov.

Podoben traktor znamke New Holland so neznani storilci odtujili že noč prej na Zgornjem Hlapju, a ga je lastnik s pomočjo znancev našel v Vukovju.

V obeh primerih sta bila traktorja odtujena z originalnimi ključi. Zato policisti pozivamo vse lastnike vozil, še posebej kmetijskih traktorjev in delovnih strojev, naj kontaktne ključe skrbno shranjujejo in ravnajo samozaščitno. Na tak način v veliki merijo onemogočijo tatove pri njihovi nameri.

Ker so kriminalisti v zadnjih dneh tudi na drugih območjih zaznali povečano število tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland, pozivamo lastnike traktorjev, predvsem te znamke, da poskrbijo za varnost svojega premoženja in da so pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici njihovih bivališč oz. kmetij.

Vse, ki bi karkoli vedeli o tatvinah in imajo informacije, ki bi lahko bile kriminalistom v pomoč pri iskanju ukradenega traktorja, prosimo, naj to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.