Sorodne objave

 

Humano delo policistov ob migracijah prepoznavajo ne le občani, ampak tudi mediji. Policijska uprava Maribor je v teh dneh prejela naslednji zapis novinarja Radia Ptuj Martina Ozmeca, ki je ob tem posredoval tudi nekaj zgovornih fotografij. 

"Iskrena hvala, Franc Virtič, vam in vsem drugim policistom, za vse dosedanje delo in informacije, tudi te o nepogrešljivem delu policistov pri delu z begunci, saj imate pri tem vi osebno pomembno in odgovorno delo. Ker sem se v minulih dneh o nepogrešljivi vlogi policistov pri obvladovanju te obsežne in boleče človeške problematike, ki je zajela vso Evropo, tudi sam prepričal, vam pošiljam še nekaj svojih fotografij, ki to dokazujejo. Vesel bom, če jih boste posredovali tudi drugim, saj dokazujejo, kaj vse koristnega počnejo vaši, pardon, naši policisti in s tem nesebično pomagajo gasilcem, civilni zaščiti ter humanitarnim organizacijam pri premagovanju skupnih težav."

3

 "Med begunci v Dolanah in Zavrču so se pri svojem delu in humanem poslanstvu posebej izkazali policisti PP Gorišnica in Simon Premzl iz posebne enote policije, saj so se posvetili tudi najbolj ranljivi skupini beguncev, otrokom in materam z dojenčki (na fotografiji)," je izpostavil Ozmec.

2

1

Foto: Martin Ozmec


"Iskrena hvala vam in vsem tem policistom v imenu tistih, ki so in verjetno še bodo deležni vaše, policijske pomoči, pa vam tega ne bodo mogli nikoli povedati. Veliko uspehov pri delu tudi v bodoče.«


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi