Sorodne objave

 

V štirinajstdnevni preventivni akciji, v kateri po vsej Sloveniji poostreno nadziramo uporabo telefonov med vožnjo in ki bo potekala še vse do nedelje, 29. januarja 2017, sodelujejo tudi policisti na območju Policijske uprave Maribor.

24012017 telefoni2  Mariborski policisti so v tem času izvedli več krajših poostrenih nadzorov. Pri enem od njih, ki so ga izvedli v petek, 20. januarja, so med 8. in 16. uro na območju celotne uprave odkrili 79 kršitev uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 40 kršitev neuporabe varnostnih pasov in dve kršitvi vožnje pod vplivom alkohola.

24012017 telefoni1

 Ob tej priložnosti opozarjajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša našo zbranost. Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost prometne nezgode kar štirikrat večja.


Zvočni posnetek policijskega inšpektorja na Policijski upravi Maribor mag. Branka Pivljakoviča (mp3) 


Uporaba mobilnih telefonov v prometu se povečuje, pri tem jih vozniki ne uporabljajo le za telefoniranje, pač pa tudi za pošiljanje sporočil, brskanje po spletu in celo za uporabo družbenih omrežij. Vozniki med vožnjo uporabljajo tudi tablične in prenosne računalnike ter ostale naprave, ki zmanjšujejo njihovo zbranost.  


Preberite tudi:

Kadar voziš, ne uporabljaj telefona!

Voziš? Izklopi telefon!

V samo dveh urah gorenjski in ljubljanski policisti odkrili več kot 130 voznikov, ki so telefonirali med vožnjo