Sorodne objave

 

Murskosoboški policisti in mestni redarji so na zavarovanih in nezavarovanih cestno-železniških prehodih izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem predpisov. Pri nadzoru niso ugotovili kršitev, saj so vozniki dosledno upoštevali cestnoprometne predpise. Policisti in redarji so voznike sproti seznanjali z opravljanjem kontrole in jim obenem svetovali, naj bodo pri prečkanju železnice izjemno previdni.

photo

20. februarja 2013 se je namreč začela nacionalna preventivna akcija za večjo varnost na železniških prehodih, ki bo potekala vse do 28. februarja. Pri preventivnih aktivnostih, katerih nosilka je Javna agencija RS za varnost prometa in potekajo pod geslom Ustavite se! Vlak se ne more, skupaj s Slovenskimi železnicami in drugimi institucijami sodelujemo tudi policisti.

photo1

Namen akcije je povečati osveščenost udeležencev v prometu o varnem prečkanju železniške proge in zmanjšati število mrtvih v nesrečah pri takih prečkanjih ter izboljšati varnost na nivojskih prehodih. Policisti v tem času poostrimo nadzor na nivojskih prehodih cest preko železniških prog ter opozarjamo udeležence v cestnem prometu na dodatno previdnost in spoštovanje predpisov.

photo2