Sorodne objave

 

V Spodnji Idriji je bila 1. avgusta 2010 tretja letošnja preventivna prireditev za voznike enoslednih motornih vozil pod skupnim imenom ''moto točka''. Prireditev je organizirala Policijska uprava Nova Gorica v sodelovanju z motoklubom OK Riders.

popr2

Za večjo varnost motoristov

Policisti so tudi tokrat na posebej pripravljenem in označenem mestu voznike motornih koles in druge obiskovalce - med njimi je bilo največ slovenskih državljanov - seznanjali s postopki policije v cestnem prometu, jim delili preventivni material in pokazali opremo, ki jo uporabljajo pri nadzoru in kontroli cestnega prometa.

foto6

Da bi izboljšali vidnosti v cestnem prometu, so motoristi dobili tudi odsevne brezrokavnike, veliko udeležencev pa se je preizkusilo na simulatorju varne vožnje motornega kolesa. Vozniki so izpolnili tudi vprašalnik, ki so ga pripravili člani motokluba OK Riders.

simulator

Mnogi so svoje sposobnosti preizkusili tudi na simulatorju vožnje motornega kolesa.

foto5

Tudi tokrat so poleg policistov in članov motoristične skupine OK Riders aktivno sodelovali tudi predstavniki zavarovalnice, Občine Idrija, prodajalci motoristične opreme, predstavniki lokalnega turistično-informativnega centra in drugi.

popr1

 Odseki cest pred in za ''moto točko'' so bili ustrezno označeni z rumenimi zastavami z opozorilnimi napisi in informativnimi tablami. Tako so lahko motoristi ''moto točko'' pravočasno opazili in se ustavili.

2

Preventivna prireditev je bila med motoristi in drugimi udeleženci pozitivno sprejeta, z njo pa smo zadovoljni tudi novogoriški policisti, saj se kljub povečanem številu motoristov med preventivno akcijo na relaciji Tolmin – Idrija – Godovič ni zgodila nobena prometna nesreča z udeležbo voznika motornega kolesa.

DSCN1858

Policisti Policijske uprave Nova Gorica vabijo vse voznike motornih koles in druge udeležence cestnega prometa da se udeležijo še zadnje letošnje preventivne prireditve ''moto točka'', ki bo v nedeljo, 8. avgusta 2010, v kraju Boka v neposredni bližini Bovca.  

* * *

V obdobju zadnjih petih let so na glavni cesti G2/102 na tako imenovani Keltiki umrli 3 vozniki motornih koles, 14 jih je bilo huje telesno poškodovanih 20 pa lažje. Večina od  teh nesreč se je zgodila med poletno turistično sezono. Cesta, zlasti med Idrijo in Tolminom, je nepregledna in ovinkasta s številnimi zožitvami, dnevno pa jo uporablja veliko število različnih udeležencev v cestnem prometu (avtobusi, tovorna vozila, osebni avtomobili, motorna kolesa, traktorji, kolesarji, pešci …), kar dodatno preispeva k številnim prometnim nesrečam.

Po statističnih podatkih se je v prvem polletju 2010 na območju novogoriške policijske uprave zgodilo skupno 429 (v enakem obdobju lani 536) prometnih nesreč. V teh prometnih nesrečah je bilo udeleženo 18 (35) voznikov motornih koles. V prvi polovici letošnjega leta je umrl 1 (1) voznik motornega kolesa, 3 (10) vozniki motornih koles so utrpeli hude, 8 (17) pa lažje telesne poškodbe.

Več o letošnjih "moto točkah" tudi v prispevkih:

Preventivne "moto točke" na Soški cesti za večjo varnost motoristov (10. 6. 2010)

Na "moto točki" v Desklah ozaveščali motoriste o pomenu previdne in varne vožnje (14. 6. 2010)

Policisti opozarjali motoriste na "moto točki" v Kobaridu (6. 7. 2010)