Danes je na Policijski upravi Novo mesto prav poseben dan, saj je vodenje ene izmed policijskih postaj - PP Šentjernej - prvič prevzela komandirka. Odgovorno nalogo smo zaupali izkušeni karierni policistki Tamari Bizjak. Od marca pa imamo novega komandirja tudi na PP Novo mesto. Vodenje ene najbolj obremenjenih policijskih postaj na policijski upravi je prevzel Robert Zupančič, ki je zadnji dve leti vodil prav šentjernejske policiste.

Tamara Bizjak, nova komandirka PP Šentjernej

Njena karierna pot se je začela leta 1995, ko je zaključila šolanje v Tacnu. Pripravništvo je opravljala na PP Novo mesto, potem pa je od leta 1996 do leta 2010 na PP Trebnje opravljala naloge policistke, vodje patrulje in policistke kriminalistke. Opravila je tudi šolanje in pridobila naziv policijske inšpektorice. Med letoma 2010 in 2013 je bila na PP Novo mesto vodja policistov kriminalistov, od 2013 pa pomočnica komandirja za področje kriminalitete.

IMG 5738

Robert Zupančič, novi komandir PP Novo mesto

Od marca pa imamo novega komandirja tudi na PP Novo mesto. Vodenje ene najbolj obremenjenih policijskih postaj na upravi je prevzel Robert Zupančič, ki je zadnji dve leti vodil prav šentjernejske policiste. Tudi on je karierni policist, ki je po zaključeni srednji policijski šoli pripravništvo opravil na PP Novo mesto. Kasneje je bil vodja patrulje, vmes je pridobil visoko strokovno izobrazbo, nadaljeval delo kot policist kriminalist na PP Trebnje in pomočnik komandirja na PP Novo mesto za področje splošnih policijskih nalog ter mejnih zadev in tujcev. Pet let je bil pomočnik komandirja na PP Črnomelj in dve leti policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije.

Tomaž Slak, ki je policiste PP Novo mesto vodil zadnjih devet let, pa odslej opravlja naloge vodje oddelka v Službi direktorja PU Novo mesto.

IMG 5749


Nova komandirka Bizjakova in nekdanji komandir Zupančič sta se včeraj, 15. aprila, srečala z zaposlenimi na PP Šentjernej. Direktor in pomočnik direktorja sta jima zaželela uspešno vodenje, veliko dobre volje in ohranjanje dobrih odnosov v kolektivu. Posle pa je Bizjakovi predal Alen Turk, pomočnik komandirja, ki je zadnji mesec vestno, odgovorno in uspešno opravljal tudi naloge komandirja.