Sorodne objave

Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar je danes, 7. novembra 2014, sprejela mlado nizozemsko humanitarko Janine van Zoest, ki je v okviru projekta Skupa-j za dolenjske Rome organizirala zbiranje igrač, šolskih potrebščin, oblačil in obutve.

  

IMG030 

Janine je pred časom obiskala Slovenijo, kjer je v okviru študija kulturne antropologije izvajala raziskavo za magistrsko nalogo o državljanskih in človekovih pravica romskih skupnosti v jugovzhodni Sloveniji. V želji, da bi tudi sama dodala svoj koščev v mozaik integracije romskih skupnosti, se je odločila, da v okviru humanitarne organizacije Global Aid Network, katere članica je, organizira zbiranje sredstev za pomoč dolenjskim Romom. Sama je preko socialnih omrežjih, prijateljev, znancev itd. pred meseci organizirala zbiranje igrač, šolskih potrebščin, oblačil in obutve. Zbrana sredstva je danes, 7. novembra, tudi osebno predala Romom iz Dobruške vasi 35 in 41.

 

IMG036 

Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar se je van Zoestovi zahvalila v imenu celotne Policije in otrok iz Dobruške vasi. Kot je dejala, bodo "podarjena sredstva v obliki učnih pripomočkov, oblek, obutve in igrač, ki so se jih otroci Dobruške vasi neskončno razveselili, zagotovo pripomogla k še bolj kakovostnemu uresničevanju projekta Skupa-j, ki ga izvajamo v slovenski Policiji in je namenjen krepitvi integracije romskih skupnosti. Sredstva, ki so jih nadvse altruistično podarili prebivalci Nizozemske, pa so pravzaprav še veliko več; predvsem so topla in prijateljska gesta, ki je romskim otrokom vlila občutek, da niso odrinjeni na obrobje družbe, temveč so del slovenskega in tudi evropskega prostora in kulture, ki jih pozdravlja z odprtimi rokami," je dejala Bobnarjeva.