Sorodne objave

 

Na novinarski konferenci Policijske uprave Postojna smo danes, 5. maja 2010, predstavili tri uspešno preiskane primere kaznivih dejanj: nedavni rop poštarja v Prestranku ter dva primera izsiljevanja.

Na novinarski konferenci so sodelovali policijski inšpektor PU Postojna Erik Delost, vodja Sektorja kriminalistične policije v PU Postojna Iztok Perenič in komandir PP Postojna Gorazd Cimprič.

Novinarska 5 5 2010 1

Mlajša moška sta 30. aprila 2010 poštarja prisilila, da jima je izročil poštarsko denarnico z denarjem v skupnem znesku 5.500 evrov, nato pa pobegnila. Policisti so s hitro in dobro usklajeno akcijo še istega dne prijeli oba osumljenca, pri hišni preiskavi pa našli predmete, uporabljene pri kaznivem dejanju, kot tudi poštarsko denarnico z vsem denarjem. Kaznivega dejanja sta utemeljeno osumljena 21-letnik iz okolice Postojne in 25-letnik iz okolice Kočevja, ki že dalj časa stanuje v okolici Postojne.

Novinarska 5 5 2010

Poleg tega primera so policisti preiskali tudi dva primera izsiljevanja; pri enem so bili vpleteni državljani Makedonije, pri drugem pa domačina, 38-letni Pivčan in 36-letni Postojnčan.

Več podrobnosti v gradivu: