Sorodne objave

Varno na kolo 19. marec 2021
 

Na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so v preteklem tednu z delom začele prve mešane patrulje policistov in občinskih redarjev.

Mesana patrulja1

Policist in občinski redar pred odhodom na teren


28. aprila 2010 je bila na delo napotena prva mešana patrulja, ki jo sestavljata policist in občinski redar. Na ta način smo uresničili predlog varnostnega sosveta Policijske postaje Slovenj Gradec in Mestne občine Slovenj Gradec. V prihodnje bodo mešane patrulje postale vse pogostejša oblika skupnega dela policistov in občinskih redarjev.

Tak način zagotavljanja varnosti na območju PP Slovenj Gradec je nov korak v sistemskem zagotavljanju kvalitetnega servisa subjektov, ki skrbijo za varnost občanov na območju slovenjgraške mestne občine.

Namen skupnega dela policista in občinskega redarja  je predvsem zagotavljanje javnega reda na varnostno obremenjenih območjih, v okolici šol, v mestnih parkih, na kolesarskih stezah in pešpoteh, ter urejanje mirujočega prometa na mestih, kjer je zaradi nevestnih voznikov in prostorske omejenosti potrebna večja prisotnost policije in redarjev.

mesana patrulja2

Spomladi, poleti in zgodaj jeseni bosta policist in občinski redar svoje delo v mešani patrulji večinoma opravljala kot kolesarja.