Sorodne objave

 

Policijska akademija razpisuje preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarja. Prijavite se lahko do 6. marca 2023.

Na podlagi 21. člena Zakona o občinskem redarstvu (Ur. l. RS, št. 139/2006 s spremembami) in Pravilnika o strokovnem usposabljanju, obdobnem izpopolnjevanju ter preizkusu znanja občinskih redarjev (Ur. l. RS, št. 48/2014 s spremembami) Policijska akademija razpisuje preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarja.

Čas in kraj izvajanja

Preizkus znanja bo potekal v Policijski akademiji (Rocenska 56, 1211 Ljubljana – Šmartno), izvedel pa se bo v dveh delih, in sicer:

  • pisni del v torek, 4. aprila 2023,
  • praktični del v sredo, 5. aprila 2023.

Pristop k preizkusu znanja

K preizkusu znanja lahko pristopi kandidat, ki je uspešno opravil Program strokovnega usposabljanja občinskih redarjev in prejel potrdilo o udeležbi na usposabljanju, ali kandidat, ki mu je bilo z izdano odločbo izvajalca usposabljanja strokovno usposabljanje priznano v celoti.

Način prijave

Prijavo mora vložiti odgovorna oseba občinske uprave, pri kateri je kandidat zaposlen, najmanj 30 dni pred datumom, določenim za izvedbo preizkusa znanja. Pošlje jo na naslov Policijska akademija, Rocenska 56, 1211 Ljubljana - Šmartno ali elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prijavo je potrebno vložiti najkasneje do 6. marca 2023.

Organizator bo na podlagi zbranih prijav kandidate obvestil o datum, uri in kraju opravljanja preizkusa znanja ter sestavi komisije, najmanj sedem dni pred izvedbo preizkusa znanja.

Literatura za pripravo na preizkus znanja

Kandidati so s temeljno in dodatno literaturo ter drugimi viri, potrebnimi za pripravo na preizkus znanja, seznanjeni v okviru Strokovnega usposabljanja občinskih redarjev.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o izvedbi javne objave lahko dobite pri Slavici Gostiša na telefonski številko (01) 514 70 76.

Povezane vsebine

Osnovno strokovno usposabljanje in preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva

Center za izpopolnjevanje in usposabljanje